Special: Casual Cosplay #1 – Chloe Price

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met cosplay. Maar heb je wel eens gehoord van casual cosplay? Deze vorm van cosplay kan je altijd en overal uitvoeren. Ja, dat lees je goed: dus ook op je werk of op school!

Bij casual cosplay stel je een outfit samen die (losjes) gebaseerd is op het personage dat je wil cosplayen. Het betekent dus niet dat je een pruik moet kopen, een hele constructie aan armour in elkaar moet zetten of dat je zelf aan de slag moet om wapens te maken, zoals vaak bij normale cosplay het geval is. Nee, deze vorm van cosplay kan gewoon met je alledaagse kleding gecombineerd worden; vandaar de term ‘casual’ cosplay. Zo hoef je dus niet helemaal te wachten tot de volgende Comic Con om je cosplaykunsten te laten zien. Ideaal, toch?

GamerGIRL zet in deze nieuwe rubriek iedere week een toffe casual cosplay outfit voor je klaar. Alle kledingstukken en accessoires in deze rubriek zijn gewoon in Nederland te verkrijgen, bij winkels zoals H&M, Large en Zalando. En om het je extra makkelijk te maken, plaatsen we de linkjes naar de webwinkels gewoon onder de collage. Zo kan je meteen doorklikken en hoef je niet zelf op zoek te gaan.

Casual cosplay #1: Chloe Price (Life is Strange)

We trappen deze rubriek af met een casual cosplay voor de blauwharige punkchick Chloe Price uit Life is Strange. Deze episodische avonturengame verscheen in 2015 en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder Best Original Game en Best Adventure bij de Global Game Awards en Game of the Year bij de The Games For Change Awards. Je speelt Life is Strange als Max Caulfield, een op het eerste gezicht doodgewone en ietwat verlegen fotografiestudente. Maar zo normaal is Max niet, want ze blijkt over speciale krachten te beschikken waarmee ze de tijd naar wens kan stoppen en zelfs terug kan draaien.

Chloe Price is de beste vriendin van Max en ze speelt een grote rol in het verhaal. Life is Strange draait sterk om het zogenaamde butterfly effect, wat inhoudt dat zelfs de kleinste acties grootse en onvoorziene gevolgen kunnen hebben. Dit zien we tijdens het prachtige verhaal van Life is Strange dan ook meerdere keren terug.

Wij hebben een stoere casual cosplay outfit samengesteld, gebaseerd op de kleding die Chloe in de game draagt. Steel de look hier:

Bekijk ook even deze trailer voor Life is Strange:

Wie willen jullie zien in de volgende casual cosplay rubriek? Laat het ons weten via de comments onder dit artikel, Facebook of Twitter!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *