Special: Casual cosplay #3 – Faith

Casual cosplay is een vorm van cosplay die je altijd en overal uit kan voeren. Je hoeft je hobby niet langer te beperken tot de hallen van een Comic Con, want deze outfits kan je ook gewoon naar werk of naar school dragen. In deze wekelijkse rubriek zet GamerGIRL de tofste casual cosplay outfits voor je op een rijtje!

Het is woensdag, wat betekent dat het natuurlijk weer tijd is voor een nieuwe casual cosplay outfit! Heb je een geheugensteuntje nodig over wat casual cosplay ook alweer precies is? Check dan even onze eerste casual cosplay rubriek, waar we uitleggen wat deze term precies inhoudt.

GamerGIRL zet in deze rubriek iedere week een toffe casual cosplay outfit voor je klaar. Alle kledingstukken en accessoires in deze rubriek zijn gewoon in Nederland te verkrijgen, bij winkels zoals H&M, Large en Zalando. En om het je extra makkelijk te maken, plaatsen we de linkjes naar de webwinkels gewoon onder de collage. Zo kan je meteen doorklikken en hoef je niet zelf op zoek te gaan.

Casual cosplay #3: Faith (Mirror’s Edge)

Faith is het hoofdpersonage uit Mirror’s Edge, een game die in 2008 verscheen voor Xbox 360 en PlayStation 3. Deze actie-avonturen platformer is vorig jaar opgevolgd door een reboot, genaamd Mirror’s Edge Catalyst. Wederom neemt de avontuurlijke Faith de hoofdrol op zich. De games spelen zich af in het futuristische City of Glass, een dystopische stad waarin de overheid totale controle over de inwoners heeft. Faith is een zogenaamde runner, een koerier die berichten verspreidt zonder dat de overheid hier van af weet. Dit doet ze met een hoop behendigheid, waarbij ze zich op de meest creatieve manieren een weg door de stad baant.

In Mirror’s Edge spring je vaak al rennend van dak naar dak en ben je een ster in free-runnen. Om een beetje goed te kunnen rondkomen is een sportieve outfit natuurlijk vereist, en dat is ook precies waar Faith voor kiest. Geen onnodige accessoires dus, alleen de minimale vereisten. Maar we hebben nooit gezegd dat het niet stylish mag zijn!

Wij hebben een sportieve casual cosplay outfit samengesteld, gebaseerd op de kleding die Faith in Mirror’s Edge draagt. Steel de look hier:

Benieuwd naar Faith? Bekijk dan ook even deze Mirror’s Edge Catalyst trailer:

Wie willen jullie zien in de volgende casual cosplay rubriek? Laat het ons weten via de comments onder dit artikel, Facebook of Twitter!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *