Column: De week in games #2

Het is zondag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe “De week in games”! In deze rubriek bespreek ik elke zondag de games die ik de afgelopen week heb gespeeld, heb gekocht of waar ik op een andere manier mee te maken heb gekregen.

Deze week stond voor mij eigenlijk vooral in het teken van GamerGIRL, wat jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt. Zo is onder andere het eerste interview gepubliceerd, met Atusa en Judith van Girl Gamer Galaxy. Ook het eerste deel in de wekelijkse Casual Cosplay rubriek staat inmiddels op de site, met de stijl van de stoere Chloe Price uit Life is Strange. Verder kan ik alvast verklappen dat er nog een hoop meer toffe content aan zit te komen, dus houd GamerGIRL de komende tijd zeker in de gaten! Zo kan je meerdere interviews verwachten én staat er zelfs nog een toffe prijsvraag op de planning…

Eigenlijk was er dus helaas weinig tijd over deze week om te gamen, maar wanneer het even kon heb ik voornamelijk Persona 5 gespeeld op mijn PlayStation 4. Ik begin steeds dichter bij het einde te komen en verwacht deze fantastische JRPG binnenkort dan ook wel uit te spelen. Maar daar hadden we het vorige week al over, dus voor de column van deze week blik ik alvast vooruit naar een andere game waar ik erg naar uit kijk: Prey.

Volgende week kunnen we namelijk aan de slag met de demo van deze toffe game, die vanaf 27 april te downloaden is voor Xbox One en PlayStation 4. De game zelf komt een weekje later uit, op 5 mei. Waarom ik zo uitkijk naar de game? Ik raad je aan de onderstaande trailer te bekijken, dan kom je er al snel achter. Prey doet aan als een soort mix tussen BioShock en Dead Space, met een vleugje Dishonored en Deus Ex.

Als dat niet garant staat voor een topgame, dan weet ik het ook niet meer. De setting en stijl van de game spreken me enorm aan (zei iemand BioShock?), samen met de grote vrijheid die je voorgeschoteld krijgt om het ruimtestation Talos-1 naar hartenlust te verkennen. En verkennen, daar houd ik wel van. Dat is een beetje een understatement, aangezien ik altijd letterlijk ieder hoekje en kiertje uit moet pluizen in een game. Wat verder tof is aan Prey, is dat deze game je zelf laat kiezen of je als man of als vrouw aan de slag gaat: een extra pluspunt dus.

Gaan jullie de demo van Prey uitproberen volgende week? En welke games hebben jullie deze week gespeeld? Laat het GamerGIRL weten in de comments!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *