Column: De week in games #5

Het is weer zondag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe “De week in games”! In deze rubriek bespreek ik elke zondag de games die ik de afgelopen week heb gespeeld, heb gekocht of waar ik op een andere manier mee te maken heb gekregen.

In de column van vorige week kwam mijn (toen beginnende) obsessie met Final Fantasy VII al naar voren. Ik kan nu, een week en tientallen uren speeltijd later, vertellen dat ik in de loop van deze week nog verliefder op deze prachtige game ben geworden. Ik heb er nu ongeveer 30 uur in zitten, begin volgens mij bij het einde in de buurt te komen, en nog steeds wil ik niks liever doen dan mijn PS Vita erbij pakken om weer verder te spelen.

Ik ben dan ook enorm blij met de ontdekking dat bijna alle voorgaande Final Fantasy games op de PS Vita te verkrijgen zijn. Hallo VIII, IX en alle andere delen die ik nooit heb kunnen spelen! Om maar niet te spreken over de remaster van XII, die over een paar maanden uitkomt…

Aan het einde van de week kreeg ik bovendien eindelijk de game Prey binnen. Zoals jullie waarschijnlijk weten keek ik al lange tijd enorm naar deze titel uit, vooral omdat het me zo doet denken aan games als BioShock en Dead Space. Ik ben er ook al even mee aan de slag gegaan en het bevalt tot nu toe zeer goed. De sfeer in Prey is echt geweldig; je weet nooit zeker of je wel alleen bent. Vijanden kunnen zich op de meest creatieve manieren verstoppen in alledaagse objecten, waardoor je tot je grote schrik opeens wordt aangevallen door een bureaustoel of een koffiekopje.

Daarnaast staat de game geheel open voor verkenning, iets waar ik gek op ben in games. Ik wil dan ook graag verder aan de slag met het uitpluizen van alle geheimen van het ruimtestation Talos 1, maar eerst moet ik er toch echt voor zorgen dat ik Final Fantasy VII tot een einde breng. Maar dat moet binnenkort wel lukken.

Welke Final Fantasy raden jullie mij aan om te spelen na VII? En welke games hebben jullie deze week gespeeld? Laat het GamerGIRL weten in de comments!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *