Column: De week in games #6

Het is weer zondag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe “De week in games”! In deze rubriek bespreek ik elke zondag de games die ik de afgelopen week heb gespeeld, heb gekocht of waar ik op een andere manier mee te maken heb gekregen.

Deze week heb ik eindelijk de laatste hand gelegd aan Final Fantasy VII. En wát een einde heeft die game zeg. Zeker dat laatste gevecht is zo heerlijk episch. Natuurlijk ga ik het niet spoilen voor de mensen die het nog niet gespeeld hebben, maar serieus: waar wacht je nog op? Wacht in ieder geval niet op de remake, want dan zit je volgend jaar nog te wachten (letterlijk). Toch kan ik het niet laten om dit prachtige stukje muziek met jullie te delen, wat zich na dat laatste epische gevecht de hele tijd al in mijn hoofd afspeelt. Jullie kennen het nummer waarschijnlijk al twintig jaar, maar wauw. Gewoon wauw.

Oké, en nu houd ik er echt over op. Beloofd. Denk ik. In ieder geval over VII, want ik ben inmiddels alweer met deeltje tien aan de slag gegaan. Deze was ik ooit begonnen toen ik de Final Fantasy X & X-2 HD remaster had gekocht voor, juist, de PS Vita, maar ik heb ‘m helaas nooit afgemaakt. Daar gaat nu verandering in komen.

Deze game mocht ik eigenlijk nog niet opstarten van mezelf, maar ik kon het toch niet laten om er even een begin mee te maken. Maar deze week was het daarnaast nog even tijd voor Prey. Een hele andere soort game natuurlijk en een heel andere setting, maar dat maakt het zeker niet minder tof.

Verder was het deze week tijd voor een aantal toffe onthullingen; ten eerste de Destiny 2 gameplay reveal. Als groot Destiny liefhebber keek ik hier enorm naar uit, en ik moet zeggen dat de gameplay veel goeds belooft. Ik kan dan ook niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan. De tweede onthulling van de week kwam daarentegen vrij onverwacht. Er stond namelijk opeens een video op de officiële Facebookpagina van Life is Strange, met een ‘bericht van de ontwikkelaars’. Blijkt dat er een nieuwe Life is Strange game aan zit te komen! Geweldig nieuws natuurlijk, want de originele game is echt een prachtig pareltje. Ik weet in ieder geval al voor welke twee hype treinen ik binnenkort een kaartje zal moeten kopen…

Welke games hebben jullie deze week gespeeld? Laat het GamerGIRL weten in de comments!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *