Column: De week in games #4

Het is weer zondag, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe “De week in games”! In deze rubriek bespreek ik elke zondag de games die ik de afgelopen week heb gespeeld, heb gekocht of waar ik op een andere manier mee te maken heb gekregen.

Na het uitspelen van Persona 5 vorige week, viel ik even kort in een zwart gat op het gebied van games. Ik had niet zoveel zin om te gamen en keek vooral uit naar de release van Prey aan het einde van deze week. Mijn verwachting was dus ook dat ik deze week niet zoveel zou gamen, tot op vrijdag de strijd op het ruimtestation Talos 1 los zou barsten in Prey. Maar nee, dat is compleet anders gelopen.

Het begon al op maandag, toen ik erachter kwam dat Horizon Zero Dawn wel héél goedkoop te krijgen was bij Media Markt (34 euro!). Aangezien ik al langer geïnteresseerd was in deze titel kon ik hem voor zo’n prijsje dan ook niet laten liggen. Maar zelfs aan deze toffe game ben ik nog niet begonnen, en dat komt allemaal door een twintig jaar oude game die ik op dit moment niet weg kan leggen.

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij het Distant Worlds: Music from Final Fantasy concert. En wat was dat een geweldige ervaring! De manier waarop de prachtige muziek uit de Final Fantasy franchise samenkomt met gameplaybeelden die op een enorm scherm afgespeeld worden, is een genot voor zowel oren als ogen. Epische muziekstukken zoals bijvoorbeeld Apocalypsis Noctis (mijn persoonlijke favoriet uit XV) live voor je gespeeld horen, is een prachtige ervaring die iedere Final Fantasy fan mee zou moeten maken.

Bij thuiskomst was ik dan ook nog steeds helemaal in de Final Fantasy sferen en wilde ik allerlei games spelen. Misschien XV maar weer eens opstarten op de Xbox One? Of verder gaan met de X & X-2 remaster op de PS Vita? Of misschien beginnen aan deel III, die ik laatst op de vrijmarkt had gescoord? Nee, er was eigenlijk maar één titel die ik het liefste wilde spelen, namelijk VII. Ja, ik moet eerlijk toegeven dat ik dit – door velen gezien als beste – deel nog nooit had gespeeld. Mijn plan was om te wachten tot de remaster eindelijk uit zou komen, maar na het zien van het prachtige Distant Worlds concert kon ik niet langer wachten op een game die steeds maar weer uitgesteld wordt. Maar ik liep tegen één probleem aan, ik had namelijk echt geen zin om de oude PS1 weer helemaal af te stoffen.

Alsnog heb ik dus mijn PS Vita opgestart en vervolgens de PlayStation Store geopend. En wat blijkt, bijna iedere Final Fantasy game is verkrijgbaar op de Vita! Het gaat hier om ports van de originele games, maar daar heb ik totaal geen problemen mee. Zo blij als een kind heb ik dus meteen Final Fantasy VII gedownload en ben ik eindelijk – 20 jaar na de originele release – begonnen aan deze geweldige game. En geweldig, dat is het zeker. Ik heb het afgelopen weekend mijn Vita amper neergelegd, het kost me al genoeg moeite om dit stuk te schrijven. Want ik wil maar één ding: verder met deze prachtige game.

Dat een game die inmiddels al 20 jaar oud is (en grafisch behoorlijk gedateerd is), mij nog zo weet te grijpen, zegt al genoeg. Ik vraag me nu ook ten zeerste af waarom ik er niet eerder aan begonnen ben. Maar, zoals ze zeggen: beter laat dan nooit, toch? En die remaster, die komt op z’n tijd wel. Tot dan ben ik druk genoeg met alle andere Final Fantasy games die ik nog moet spelen. Wat is de PS Vita toch een prachtig apparaat.

Welke games hebben jullie deze week gespeeld? Laat het GamerGIRL weten in de comments!

Laura
Oprichter van GamerGIRL. Kan urenlang doorpraten over de filosofie van BioShock, is een groot Mass Effect-fan en heeft een obsessie met haar PS Vita. Heeft behalve games ook een zwak voor films, televisieseries, gadgets en muziek.
Laura on EmailLaura on FacebookLaura on LinkedinLaura on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *