About

Wil je meer weten over GamerGIRL? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! GamerGIRL is mijn afstudeerproject, en ik zal me meteen ook even voorstellen. Ik ben Laura de Fluiter, vierdejaars studente Journalistiek aan Windesheim Zwolle, en ik heb een enorme liefde voor games. Als ik één favoriete game moet noemen, dan kies ik voor BioShock. Vraag me niet waarom, tenzij je de tijd en zin hebt om een lang betoog aan te horen.

GamerGIRL is een online platform waarop vrouwelijke gamers terecht kunnen voor hun dagelijkse dosis achtergrond, interviews, reviews, opinie, video’s en meer op het gebied van games en daaraan gerelateerde zaken. Hoewel de content zich richt op vrouwen, zijn mannen natuurlijk ook van harte welkom.

Deze website is ontstaan vanuit de wens om vrouwelijke gamers een platform te bieden waarop ze content kunnen vinden die precies op hen is afgestemd. De gamemedia worden namelijk nog veelal gedomineerd door mannen en daardoor is de content die zij bieden vaak ook ingestoken op een mannelijke doelgroep, wat minder goed aankomt bij de vrouwelijke lezers. GamerGIRL biedt hiervoor een oplossing door haar content juist in te steken op de vrouwelijke lezers. Denk hierbij aan interviews met vrouwen in de game-industrie, een overzicht met games waarin je het geslacht van je personage zelf kan bepalen of casual cosplay artikelen.

Wil je contact opnemen met GamerGIRL? Dat kan onder andere via onze social media kanalen en of je kan een e-mail sturen naar info@gamer-girl.nl!

 

Logo credits: Game graphic by Freepik from Flaticon is licensed under CC BY 3.0. Made with Logo Maker